Close

Our new best friend

Afgelopen weken werd er veel tijd doorgebracht achter de naaimachine ten huize Bout de Chou, heel veel tijd. Noem het gerust therapeutisch naaien: een gemengd huwelijk én een schoonfamilie met onkoosjere intenties, het is ook hier in Afrika geen evidentie. Noem het gerust de echtheid van bloggen, zoals mevrouw Emma en Mona het noemt, want wij bloggers hebben heus niet een fulltime leven in rozengeur en maneschijn.
Last month, a lot of my time was spent behind the sewing machine. It can surely be called ‘therapeutical sewing’: living a mixed marriage in the light of in-laws with bad intentions, even in Africa it’s not that easy.
Gelukkig kwam het Petite Bout de Chou ten goede, want er werd vooral voor haar genaaid. Als eerste in de rij, was er de oh zo befaamde en oh zo mooie lotta-jurk van Compagnie M. . Het patroon lag al heel lang (lees: te lang) in de kast. Tijd dus om het van onder het stof te halen.
At least, my little girl benefited from the situation ‘cause a lot of dresses were made for her. First up was the famous and beautiful Lotta dress from Compagnie M.  It had been in my closet for far too long so it was time to get it out!
Zoals we van compagnie M. gewoon zijn was het patroon en de uitleg super duidelijk en zat het patroon in een mum van tijd in elkaar. Na hier de schoonheid van uniprint ontdekt te hebben, koos ik voor een eenvoudig katoenen stofje (dat me aan jeans deed denken) en combineerde het met een muntkleurige voering. De kleur van de knoopjes deed me even twijfelen, tot ik op pinterest ontdekte hoe hip de combinatie mint-rood wel was.
As usual, the compagnie M. pattern and the explanation were very clear and it took very little time to assemble the dress. After discovering the beauty of simplicity in this post, I chose to work with uni-print again, I combined a jeans-like cotton fabric with mint lining. After discovering how cool the combination of mint and red is, I chose to finish with nice red buttons.

Voor mijn prille 2 jarige maakte ik na het opmeten een 3 jaar en de pasvorm is perfect. In de lengte van de rok koos ik voor wat reserve, gezien de groeispurten van ons madammeke.
For my two-year old girl I made a 3-year and it fitted perfectly. I chose to make the skirt a little longer to be sure she will be able to wear it for some time. 

Het blind ritsen heb ik ondertussen onder de knie. Finally mastered those blind zippers.  

Het jurkje werd hier alvast goedgekeurd en zelfs action-proof verklaard: fietsen, lopen, springen, koekjes eten en zelf een sessie 1-2-3-piano met de buurkindjes passeerden de revue.  Die Lotta, we zullen haar in de toekomst nog wel een paar keer zien!
The dress was approved by Petite Bout de Chou and can be called action-proof: there was some cycling, running, jumping , cookie eating and even some games with children from our neighbourhood. Pretty sure we will be seeing more of Lotta some time soon!

18 thoughts on “Our new best friend

  1. Heel mooi, zo'n effen Lotta, staat haar trouwens prachtig! Het patroon ligt hier ook, ik moet er dringend eens werk van maken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.