Close

Het tapettenjurkje, een jurkje tussendoor

Een hele tijd geleden, Petite Bout de Chou was toen nog maar enkele maanden oud, zag ik op de facebookgroep ‘Stof de stofkes’ een leuk stofje passeren. Een stofje met teenslippers, zó typerend voor Burkina Faso. Ik kocht het stofje dus meteen … maar vergat daarna meteen weer dat het bestond.
A while ago, when Petite Bout de Chou was only a few months old, I saw a nice fabric on the facebookgroup ‘Stof de Stofkes’. A fabric with summer thongs, so typically Burkina Faso. I bought the fabric right away … and then forgot all about it.
Tot ik vorige week een stofje zocht voor een klein projectje tussendoor. Petite Bout de Chou en ikzelf vliegen binnen enkele weken huiswaarts voor het communiefeest van het meisje op deze blog en gezien reizen in stijl moet gebeuren, wordt hier naarstig genaaid aan een nieuwe garderobe.
Untill I was searching for some fabric for a little project ‘in between’. Petite Bout de Chou and myself travel to Belgium in a few weeks and as you should always travel in style, we are working some new dresses. 
 
Voor het “tapetten”jurkje, want zo worden teenslippers hier genoemd, combineerde ik het lijfje van de Blake dress met een rimpelrokje. Om het geheel wat meer cachet te geven, knipte ik het lijfje bovenaan doormidden, koos bovenaan voor een stuk in effen rood, voegde wat witte paspel toe en liet het rode accent terugkeren in een band onderaan de rok.
For our ‘tapetten-dress’, that’s the way they call summer thongs around here, I combined the Blake dress with a ruffled skirt. To give the dress something extra, I cut the upper part in two, chose some uni-color red at the top, added some white in between and added some red at the bottom of the skirt
Petite Bout de Chou testte het jurkje gisteren bij een stralende zon en  helse temperaturen (45 graden!) uit én keurde het volmondig goed: mijn kleedje is zjolie, mama. Tweetalige opvoeding, I love it … 
Petite Bout de Chou tried the dress yesterday and approved of it: my dress is zjolie, mama! Bilingual education, I love it …
Eerst een fotosessie …    First there was a photosession ….
 
… en daarna speeltijd met de vriendinnen.
… and then, some time to play with her friends. 
Tikkertje-jager spelen
Playing tag 
 
Zwieren met de rokjes
Getting those skirts to turn
 
Schatten zoeken
searching treasures
 
 
 
En gewoon beste vriendinnetjes zijn… 
And just be best friends ….

 
Klaar om naar België te vertrekken, zo lijkt me.
We’re ready to travel to Belgium, it seems to me.
Ohja, Waarom teenslippers hier tapetten genoemd worden, vraagt u zich nog af?  Omdat ze hier in Burkina gebruikt worden om kindjes iets minder zachthandig op fouten te wijzen (het werkwoord ‘taper’, youknow), maar daar doen wij gelukkig niet aan mee!!!
Oh yes, why do they call summer thongs ‘tapettes’ around here, you’re wondering? It’s because around here in Burkina Faso they use them to show kids their mistakes in a less gentle way (the verb taper, you know), but luckily we don’t engage in that.

23 thoughts on “Het tapettenjurkje, een jurkje tussendoor

  1. Het staat haar prachtig, dat jurkje!
    (haha, maar ik zou precies nog een vestje voorzien, want met 45° daar denk ik dat jullie hier een diepvries gevoel zouden hebben ;))

  2. I really enjoy making dresses and I seem to love any dress you sew :). Once again you have done a great job! Regards from Finland 🙂

  3. Such a pretty and colourful dress, and beautiful photos! Thanks for the English translations too! (p.s. I found your blog through StraightGrain's Sew+Show) x

Leave a Reply

Your email address will not be published.