Close

Vintage pastel en … een remake

Als ik een kleedje maak, dan broed ik vaak wekenlang op ideetjes tot alle puzzelstukjes perfect ineen vallen. Niets zo frustrerend als er dan op het eind iets niet lijkt te kloppen, zoals bij het Paaskleedje dat ik voor Oona maakte.
When I make a dress, it takes weeks for me to think about it and assemble all my ideas into the perfect dress. Nothing more frustrating than, if something doesn’t seem to work right in the end like with the Eastern dress I made for Oona.
Ik wilde een jurkje maken met plooitjes in het voorpand, een rok in 6 delen à la Emma en Mona én de schouders wilde ik doen zoals bij dit bloesje: een contrasterende strook op de schouders gecombineerd met een klein mouwtje. Bij dat laatste liep het echter mis. Toen de jurk helemaal in elkaar zat en ik er Oona mee rond zag lopen, had ik geen waw-gevoel, integendeel. Mijn kleine meisje leek er wel een robot mee.
I wanted to make a dress with pleats in the front, a large swinging skirt and for the shoulders I wanted to try what I saw here: contasting details on the shoulders combined with little sleeves. Eventually it’s those last details who didn’t work for Oona’s dress. I assembled the dress and when I saw Oona , I didn’t feel the dress. I thought my little girl looked like a robot.
Een hele avond lang heb ik gepiekerd tot plots mijn euro viel: het waren de mouwtjes. Alles terug uit mekaar gehaald … en gelukkig. Want nu ben ik helemaal tevreden met het resultaat. Kijkt u zelf maar …
I thought about it all night and eventually figured out where I went wrong: those little sleeves had to go. I took everything apart and … luckily everything seemed to work now. You can look for yourself …
The final dress …
 
…and how it looked before.
 
 
Voor de jurk van Oona gebruikte ik een oud stuk vintage gordijn in pasteltinten en ik combineerde het met enkele mint-kleurige details om het kleedje wat meer pit te geven:
For Oona’s dress I used an old piece of vintage curtain in pastel and I combined it with some mint details to spice up the dress:
Mint-kleurige driehoekjes op de schouders (heel leuk effect als je het jurkje van op de rug ziet)
Minty traingles on the shoulders (I really love how it looks when you see her back)
Plooitjes op het voorpand met een mintkleurige paspel eronder
Pleats in the front with mint piping between the skirt and the upper part
 
Een zwierige rok in 6 delen, afgewerkt met een mintkleurig biaislint dat helemaal naar binnen gekeerd werd.
A swinging skirt where I used mint binding which I turned all the way into the inside of the skirt. 

 

Mama blij en Oona blij, wat willen we nog meer?!
Mum happy and Oona happy, what do you want more?!

 

 

17 thoughts on “Vintage pastel en … een remake

  1. Idd veel beter zonder de mouwtjes. Grappig toch hoe kleine details zoveel invlied hebben he. Echt leuk om naar jouw foto's te kijken. Ben zelf opgegroeid in Afrika en jouw foto's brengen herinneringen naar boven 🙂

  2. Idd veel beter zonder de mouwtjes. Grappig toch hoe kleine details zoveel invlied hebben he. Echt leuk om naar jouw foto's te kijken. Ben zelf opgegroeid in Afrika en jouw foto's brengen herinneringen naar boven 🙂

  3. Jij maakt altijd zulke prachtige jurkjes, echt super om elke keer weer te lezen en te bekijken. Zonder mouwtjes staat haar inderdaad mooier!

  4. Bloggen vanuit Burkina Faso, het is eens iets anders, maar wel leuk! Leuk om jouw dochter in een ander tafereel te zien, dan de typische 'naaikindjes' 🙂 Mooie kleedjes ook..

Leave a Reply

Your email address will not be published.