Close

Vuurvliegjes

Eergisteren kwamen Oona en ikzelf na een nacht in het vliegtuig aan in Brussel en sindsdien is het genieten van familie, vrienden en België.
Net voor ons vertrek namen we wel nog de tijd om een ‘fotoshoot’ te houden met een laatste jurkje voor de valies.
The day before yesterday, Oona and me arrived in Brussels after a night on the plane and eversince we are enjoying our friends, family and of course little Belgium.
But just before we left Burkina, we took the time to do one last ‘fotoshoot’ with a dress made to travel.
Het stofje, Summer Night Lights in Twilight, moet al lang niet meer voorgesteld worden. Overal op naaiblogs en -fora kwam ik al creaties tegen in het inspirerende stofje. Het was dus wel even nadenken om er toch nog iets ‘nieuws’ mee te doen.
The fabric, Summer Night Lights in Twilight, doesn’t need any presentation. Last year, I saw dresses in this fabric on almost any sewing blog and website. So, it took me some thinking to come up with something ‘new’.

Als basis nam ik het lijfje met de aangeknipte mouwtjes van de lotta-jurk van Compagnie M. maar ik kortte het een zestal centimeters in en zette er een rimpelrok onder. Mijn persoonlijke twist kwam er door het voorpand aan de ene zijde verticaal door te knippen en twee symmetrische paspels toe te voegen. Tot slot werd het geheel nog afgewerkt met drie kleine knoopjes.
The base of this dress, is the body with the little sleeves from the lotta-dress by Compagnie M. . I only shortened it by 6 centimeters and added a ruffled skirt. I added my extra touch by cutting the body vertically on one side and adding piping in a symmetrical way. To finish, I added three small buttons.

En nu vlug terug koffie gaan drinken met een stapeltje LMV’s dat op me ligt te wachten. To be continued …
And now, back to my cup off coffee and some reading in all those sewing-magazines who were waiting here for me. To be coninued I guess …

23 thoughts on “Vuurvliegjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.