Close

A little black and pink dress

Toen ik de Jessy-jurk voorbij zag komen in de La Maison Victor, was ik niet meteen omvergeblazen. Een jurk met een bloezend bovenstuk, het is niet meteen m’n ding. Maar toen zag ik overal in blogland leuke versie’s opduiken (zoals hier, hier, hier en hier) en begon ik toch te smelten.  Toen ik ook nog eens het perfecte stofje vond ik m’n favoriete stoffenwinkel, een superzacht oudroze en soepel vallend viscose-stofje, was het hek helemaal van de dam. Weg met twijfels over bloezende bovenstukken, hallo Jessy!
When I saw the Jessy-dress in LMV, I wasn’t really convinced by it. Dresses with rather wide tops aren’t really my thing. Bur then I saw some great versions of the dress on several blogs and I came around. Certainly when I found the perfect fabric: a very soft and supple pink viscose fabric.
Na het lezen van de vele’ ongelukjes’ bij het bepalen van de maat, besloot ik een maat kleiner te knippen dan m’n uitgerekende maat én voor de zekerheid toch maar een test-jurkje te maken in een goedkoop zwart stofje. A girl can never have enough little black dresses, isn’t it?
After reading about the difficulties in finding the right size for the dress, I decided to cut a size smaller than the one I measures from the start and to sew a little test-version in black. A girl can never have enough black dresses isn’t it?
 

 

 

De testjurk bleek goed uit te vallen en dus werd er meteen gestart met de ‘echte’ jurk. Alleen het beleg werd vervangen door een volledige voering, om doorschijnincidentjes te vermijden. Hier vond ik trouwens een super nuttig filmpje dat toont hoe je een voering naait in een jurk zonder rits.
The test dress worked out really well, so I started with the real thing right away. I only chose to replace the partial lining with a complete one.

 
Heel tevreden met het resultaat. Nu alleen nog iets doen aan die bleke benen, straks gelooft niemand dat ik echt in Burkina Faso woon!  😉
I am really pleased with the result. The only thing I will have to do now, is take care of those really pale legs. Otherwise no one will believe I’m really living in Burkina Faso!  😉

14 thoughts on “A little black and pink dress

  1. Heel mooi! Die Jessy kon mij ook eerst niet bekoren, maar nu meer en meer wel.
    En die witte benen, had dat nu toch gewoon niet gezegd 🙂

  2. Een zwarte Jessy, da's er eentje voor op mijn todo lijst, want zwarte jurkjes komen altijd van pas! Heel mooi gemaakt! En die witte benen, trek je dat niet aan, doe ik ook niet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.