Close

Over blokken, puzzles, babybadjes en mijn stralende Jaanu

Het gebeurt niet vaak dat ik een jurkje maak net nadat het patroon z’n eerste stapjes zet. Maar dit keer was ik echt weggeblazen. De Jaanu jurk, een samenwerking tussen An van Straightgrain en Regina van Twee EmmerkesWater,  is een echt pareltje en dat kon ik echt niet aan me voorbij laten gaan.
 
It doesn’t happen often that I sew a pattern right after its appearance. But when I saw the beautiful ‘Jaanu’ pattern by Straightgrain and Twee Emmerkes Water, I had to start right away.
Het stofje voor m’n eerste Jaanu kreeg Oona cadeau van een grote Ouagalese couturier. Sindsdien kwam ze elke dag met het stofje voor m’n neus zwaaien en sprak ze de magische woordjes: “mama, kleedje naaien met de naaimachien”. Het stofje en Oona, dat was liefde op het eerste gezicht. Dat er glinsterende zilveren cirkeltje op staan, zal er ongetwijfeld voor iets tussen zitten.
The fabric for this first Jaanu was a gift my little girl got from a big designer here in Ouagadougou. Since she got it, she came to show it to me every day asking me to sew her a dress. Difficult to resist, isn’t it?
 

Onze eerste Jaanu werd een Norah.  Zoals de meeste Afrikaanse waxen, valt het stofje een beetje stijver. Ideaal dus voor de zes grote plooien in het rokdeel. Na opmeten maakte ik voor Oona een drie jaar en deze valt perfect. Een dikke pluim voor de pasvorm van dit jurkje.
Our first Jaany became a ‘Norah’. Like most African waxes, this fabric is a little stiff and thus ideal for the six big pleats in het skirt-part of the dress. After measuring I made a three-year dress and it fitted perfectly. Thumbs up for the two designers.
Het jurkje werd deze morgen direct aangetrokken en er volgende een drukke dag: puzzels maken, blokkentorens bouwen en omduwen natuurlijk, baby’s in bad stoppen … en ondertussen nog een fotoshoot voor mama’s blog. (Pas op: wat nu volgt is een overdaad aan foto’s. Maar wat mooi is, moet uitgebreid op beeld vastgelegd worden, nietwaar?)
This morning, Oona decided to put on the dress right away and spent a busy day. Result: an overload of pictures but … what’s beautiful has to be photographed, isn’t it?

 

 
Blokkentorens maken 
 
 

 
puzzelen
 

 

 en baby wassen …

 Heel blij zijn wij met dit nieuwe patroontje. Zo blij dat er al een tweede klaar ligt op de naaitafel. To be continued dus …
Very glad to have discover this new pattern. So happy that I decided to make a second version right away. To be continued …


Update: Mijn tweede Jaanu kun je hier zien.
Update: you can see my second Jaanu over here

20 thoughts on “Over blokken, puzzles, babybadjes en mijn stralende Jaanu

  1. Ik maakte er hier ook al eentje, met een tweede dat klaar geknipt ligt ;). Verslavend, die Jaanu jurkjes. En mooi, heel mooi, wat staat ze er mooi mee!

  2. Ik heb het even snel opgezocht. Borstomtrek: 71, lengte 136-142 en tailleomtrek voor Norah-model 62. Ik hoop dat je dochter er in past want het is zo'n fijn patroon om te maken!

  3. Ik zei het al op Facebook maar wou het hier toch ook nog even komen zeggen: wat een prachtige Jaanu heb jij gemaakt! Heerlijk mooi met die bijzondere stof. En dat Oonaatje, dat staat toch echt overal prachtig mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.