Close

Good things come in pairs

 
 
 
Een ware coup-de foudre was het toen ik mijn eerste Jaanu maakte. Perfecte pasvorm, heerlijke plooitjes en vooral een zalig model: hier leest u er alles over. Een tweede versie liet dan ook niet lang op zich wachten. En dit keer was de mooie Elena aan de beurt.
 
I fell in love with Jaanu from the moment I started sewing my first version, you can see it here. This time I chose to sew the Elena-version.
 
 
 
Het stofje van Alexander Henry dat ik voor deze versie gebruikte, moet al lang niet meer voorgesteld worden. Het is er eentje dat ik lange tijd, en met mij vele anderen, gekoesterd heb. Maar eens, dan moet de schaar er in. Een stofje dat stof ligt te vergaren in de kast, daar heeft niemand iets aan. Gelukkig was het met veel plezier en goesting.
 
The fabric doesn’t need any presentation. I kept it in the closet for a long time but I decided to use it for this great pattern.
 
Geen ellenlange uitleg deze keer. De foto’s spreken voor zich. Ik had enorm veel naaiplezier bij het maken van de wondermooie Elena.
 
No long explications this time. Sometimes you just have to let the pictures do the talking.

 
 
 
 
Mijn persoonlijke toets: vlindermouwtjes en wat gouden paspel in het voor en achterpand. Ook de naden werden binnenin speels met gouden biais afgewerkt. Ik hou er wel van, dat gouden randje dat zo nu en dan komt piepen.
 
My personal touch: flutter sleeves and gold piping. Even the seam was finished with gold in a secret way.
 
 
 
¨
Jaanu, je bent mijn oogappeltje geworden. *zucht*
Jaanu, you became my sweethaert *sigh*
 
 
Stofje: Golden Garden in Teal, Bellelien

20 thoughts on “Good things come in pairs

Leave a Reply

Your email address will not be published.