Close

Een playdress in een gedurfde kleurencombinatie

 
Al sinds de eerste dag dat ik in Burkina Faso woon, droom ik van een jurkje in een gedurfde kleurencombinatie. Grasgroen met accenten in een soort van paars-roze. Hoewel de combinatie voor mijn én Oona’s kleerkast nogal gewaagd is, wist ik ook wel dat het niet helemaal fout kon gaan. Ik baseerde m’n idee namelijk op een prachtige struik in onze ‘tuin’.
 
Ever since I moved to Burkina Faso, I dreamed of making a dress in an unusual color combination. Grass-green combined with a color I call purple-pink. I knew it wouldn’t be a total disaster, because I based on a really beautifull tree in our ‘garden’.
 
 
 
Toen ik begin deze maand per toeval de nieuwe collectie, Fold |2 , van Made-it Patterns tegenkwam en de Petal Fold Playsuit zag, vielen de stukjes in elkaar. Ik had trouwens geluk en deed m’n net bestelling bij de lancering. Ik kreeg daardoor geen twee, maar drie prachtige patronen voor de prijs van twee. Dit verhaal zal dus nog wel een staartje of twee hebben.
 
When I discovered the new collection, Fold | 2, by Made-it Patterns and saw their Petal Fold Playsuit, everything fell into place. I was lucky to discover the collection at the right moment. I got to chose an extra pattern added to the two I bought. This story will surely be continued!
 
 
De collectie is geïnspireerd door origami en dat is in dit patroontje duidelijk te zien. Ik viel meteen als een blok voor het prachtige stuk ingenieuze plooitjes in het voorpand. Dat in combinatie met de paspeltjes in de taille. Een echt schot in de roos van Made-it Patterns als je het mij vraagt.
 
The collection is inspired by origami. I fell instantly for the beautiful ingenious pleated part. That and the binding in the waistline of the playsuit. A real bull’s eye by Made-it Patterns, if you asked me.
 

 
De aandachtige lezer onder jullie zal meteen gemerkt hebben dat mijn playsuit er net iets anders uit ziet dan het originele patroon. Dat klopt: ik maakte van mijn playsuit namelijk een dress. Toen ik het patroontje aankocht, was ik er van overtuigd dat het om een jurkje ging. Pas later zag ik dat het patroon eigenlijk met een broekrok gemaakt is. Maar toen had ik ‘mijn’ jurkje al klaar in m’n hoofd en paste dus het een en het ander aan. Maar die broekrok, die ga ik zeker en vast nog een keertje uitproberen.
 
Attentive readers may have already noticed that my version of the playsuit is a little bit different than the original one. Instead of a playsuit I decided to make a playdress. When I bought the pattern, I was convinced the pattern was a dress-pattern. Later I saw it was actually a culotte-playsuit. But since I already had ‘my dress’ made in my head, I adapted the pattern. But next time I’ll try the culotte version for sure!
 
Genoeg gepraat nu. Laten we wat foto’s kijken van Oona en haar speelkameraadjes. Want spelen, daar dient zo’n playdress voor natuurlijk!
 
Enough talking. Let’s show some pictures of Oona and her play-friends. ‘Cause playing, that’s what a playdress in made for, of course.
 

 

 
 

35 thoughts on “Een playdress in een gedurfde kleurencombinatie

 1. Eerlijk waar. Het ziet er moeilijker uit dan het is. En de uitleg bij het patroon is super duidelijk. Made-it Patterns was voor mij een ontdekking maar ik denk dat ik er nog wel eens bij langs zal gaan!

 2. Ik vrees dat die actie alleen bij de lancering van de collectie was. Ik botste er echt toevallig op het juiste moment op. Zoveel leuke patroontjes in die collectie: het was moeilijk kiezen 🙂

 3. Mooi! Kleuren zijn geweldig zo bij elkaar! Leuk enaltijd spannend om van je eigen gebaande kleurenpaden af te gaan. Past perfect bij dit patroon! Ik vermoed trouwens dat ze qua kleuren combinaties wel wat gewend zijn in Ouagadougou ;)…..

 4. Die kleuren zijn geweldig samen en ook het patroon lijkt me super! Maar ik weet niet of ik het geduld zou hebben voor die plooitjes…
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 5. A beautiful combination of colours. Love how you turned it into a dress. Was so nice to see what you did with our pattern. It makes me smile. Thank you.

 6. Wauw! Prachtig, die kleuren passen zo schoon bij de dochter!
  Daar kan ik nu van genieten, een prachtige jurk gemaakt van heel simpel effen stofjes. Het moeten niet altijd de stoffen met prints zijn om een pareltje te maken.

 7. Na jou prachtige versie heb ik ook beslist het patroontje te kopen.Heb meteen al een vraagje. In het patroon staat: "seam allowance is 1cm troughout". Ik ga er dan maar van uit dat de naadwaarde al in het patroon zit (vind dit nergens letterlijk terug), aangezien het een engels patroon is? Bang om al bij het knippen in de fout te gaan…

 8. Na jou prachtige versie heb ik ook beslist het patroontje te kopen.Heb meteen al een vraagje. In het patroon staat: "seam allowance is 1cm troughout". Ik ga er dan maar van uit dat de naadwaarde al in het patroon zit (vind dit nergens letterlijk terug), aangezien het een engels patroon is? Bang om al bij het knippen in de fout te gaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.