Close

I made a bag and I liked it + verjaardags-GIVE-AWAY

Tassen maken, het is zo mijn ding niet. Met uitzondering van deze clutch, maakte ik er dan ook nog nooit eentje. Tot nu dus.

Making bags, It’s not really my cup of tea. With the exception of this clutch, I never made one. Untill now … 
 
Mijn zus maakte in de naailes een prachtige tas en toen ik die zag, wou ik er meteen ook eentje. De mooie bruin-blauwe jute-stof, de blauwe effen stof en zelfs een bijbehorend stofje had ze nog. Alleen tijd om er eentje voor me te naaien, had ze niet meer. Dus moest ik wel zelf aan de slag.
My big sister made a beautifull bag during her sewing lessons and when I saw it I knew I had to have one of those myself. She had everything: the beautifull brown/blue fabric, the blue fabric to make the inside and even another detail-fabric to finish the bag. The only thing she didn’t have, was time. If I wanted one myself, I would have to make it myself …
 
 
 
 
Met mijn zus aan m’n zijde om mij weg te maken in de wereld van plakkatoen, vlieseline en allerlei soorten H’s, ging het in elkaar naaien van de tas al bij al vrij vlot. En met het resultaat was ik tevreden, meer dan tevreden zelfs. Maar ik denk toch dat ik bij mijn eerste liefde, het naaien van kleren, blijf πŸ™‚
With the guidance of my sister, all went pretty wel. I even liked the final result. But in the end I’m pretty sure I’ll stay with my old love: sewing clothes πŸ™‚
 

 
* I am really sorry, but the rest of this post is for Belgian and Dutch readers only*
 
Tussen tas en naaimachine door, bedacht ik me de afgelopen week dat mijn blog eind deze maand z’n tweede kaarsje uitblazen mag. Wat begon als een manier als een manier om m’n kleertjes voor Oona met vrienden en familie in Belgie te delen, groeide al snel uit tot een passie die ik ook met ‘onbekende’ lezers begon te delen. Ondertussen zijn er dat al bijna 300 geworden! Reden te meer om deze speciale verjaardag met jullie allen te vieren, in de vorm van een give-away.
 
Deze pakketjes vallen te winnen:
 
1. Restjespakket (stukjes van 50 cm) met stukje Cloud 9, stukje Nani Iro en stukje Afrikaanse stof. Ik gebruikte ze zelf hier, hier en hier.
 
 
2. Pakketje blauw  (twee keer 1m op 1m10)
 
 
3. Pakketje Summer Night in Twilight (1 meter van het beroemde paneel)
 
 
 
De voorbije twee jaar waren er twee van ups and downs, zowel naai- als levens-gewijs. Gelukkig kon ik m’n “ei” in ondertussen al 45 berichten kwijt. Deze drie waren mijn favoriet: eentje over roze, eentje over groen en eentje over blauw.
 
Ik ben enorm benieuwd wat jullie favoriete post is …
 
Daarom:
 
Om aan deze give-away deel te nemen, vraag ik van jullie:
1. Een pakketje te kiezen
2. Een favoriete blogpost te kiezen en mij te vertellen waarom
3. Volger worden van mijn blog mag, maar moet niet …
4. Deel je m’n give-away op facebook of op je blog, dan ga je twee keer in de pot (stuur me wel een linkje door)
 
Een winnaar wordt, door drie onschuldige handjes, gekozen op 6 december want ook wij grote mensen verdienen soms een keer een cadeautje. Veel succes!
 

48 thoughts on “I made a bag and I liked it + verjaardags-GIVE-AWAY

 1. Ik doe heel graag mee. Ik ontdekte nu pas je blog en ben meteen fan. Zeker als het om cadeautjes gaat. Dit is dus voorlopig mijn favoriete post.
  Ik ga voor pakketje 3 .
  Duimen maar πŸ™‚

 2. Ik kom hier graag lezen, maar er zo een favoriete post uitkiezen is wel een moeilijke taak πŸ™‚ Het Tiny-jurkje dat je maakte ten tijde van de Marcel Marlier-series blijf ik prachtig vinden. Net als al die foto's met de Afrikaanse bodem en vriendjes op de achtergrond. Maar voor events als dat van gisteren (en voor jullie veiligheid, natuurlijk) ben ik blij dat je terug in BelgiΓ« bent! Hopelijk werkt mijn gezondheid een volgende keer beter mee en kan ik je dan eens in 't echt ontmoeten πŸ™‚

 3. Hey Leen,
  het is al lang geleden dat we elkaar in 'real life' nog eens gezien hebben. Maar ik vind het ongelooflijk leuk om je naaisels te bewonderen en te lezen hoe het met jou, Oona en Innocent gaat in Burkina Faso.
  Mijn favoriete blogpost is die van de 'Charles test pants'. Want daardoor heb ik het patroon zelf ook gebruikt om een salopette voor Emil te maken.
  Mijn favoriet pakketje is nummer 3.
  Een dikke proficiat met de 2e verjaardag van je blog!
  Groetjes,
  Hanne

 4. proficiat met je blogverjaardag. (een verjaardag die mij binnenkort ook te wachten staat). ik kom hier graag lezen en bedankt om nog eens even naar de playdress te verwijzen, want ik was al een tijdje aan het zoeken naar die origamipatronen maar kon er niet meer op komen van waar ik dat haalde, van bij jouw dus. dat is dan ook meteen mijn favoriete blogpost, al moet hij wel concurreren met de black and pink dresses die je voor jezelf maakte. Het is moeilijk kiezen tussen de pakketjes, maar ik ga toch voor pakketje 3 gaan

 5. Proficiat! Ik doe graag mee voor pakketje nummer 1. Mijn favoriete blogpost is "Jumping in Nani Iro", ik herinner mij hem omdat ik hem toen gepind heb!

 6. Happy birthday!!! Ik doe graag mee met de give-away voor het blauwe pakketje (pakketje 2 dus πŸ˜‰ ). Mijn favoriete blogpost is die over de belladone-dress (let's belladonna), want het mag ook eens over de mama gaan πŸ˜€

 7. Ja hoor… jaren geleden begonnen op de oude naaimachine van mijn oma. Als je benieuwd bent naar de salopet moet je maar eens zoeken op instagram. Daar staat zeker wel een fotootje tussen.

 8. Ik herken de tas perikelen! Al maakte ik er de laatste maanden toch ook al enkele… Maar kleertjes naaien blijft zoveel meer voldoening geven! Aan deze give-away doe ik graag mee, mijn favoriete post was het laatste jurkje met het immense plooiwerk. Dat zou ik nooit zien zitten! Mijn favoriete pakket is nr 2 of 3!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 9. Hip hip hoera voor je blog! Ik volg je nog geen twee jaar, maar ik denk toch al wel de helft, en heb hier al heel erg genoten van je prachtige maaksels! Ik vind het ook leuk dat jouw 'verhaal' een beetje anders is dan dat van de doorsnee blogsters, doordat je (tot voor kort dan toch) in een iets verder stukje wereld woonde πŸ™‚ ik heb zelf een lichte zwak voor het Afrikaans continent, dus dat spreekt aan πŸ™‚ maar bovenal spreekt jouw stijl ook heel erg aan, je maakt zulke mooie dingen, zowel voor jezelf als voor je megaschattige dochtertje! Die combinatie vind ik ook erg leuk! Je ziet: ik ben fan πŸ™‚ alleen vind ik jouw vraag om een favoriete blogpost te kiezen dus wel heel heel heel moeilijk… Ik heb ooit eens de jessy jurkjes gepind die je maakte, misschien die post dan? Maar ik minde ook al enkele van de kleedjes voor Oona, zeker die van compagnie M, allemaal zo mooi! Is dat antwoord ook ok? πŸ˜‰ ik doe natuurlijk graag mee, en wel voor pakketje 1!

 10. Dikke proficiat! Ik volg je blog sinds ik ergens je mooie mara blouse zag verschijnen met aangepaste mouwtjes. Ik werd verliefd en ging ook eens zo'n mouwen aan een kledingstuk zetten… Tot op vandaag nog niet gedaan, maar merci voor de herinnering! Met twee kleine meisjes in huis ding ik graag mee voor pakje nummer 1!

 11. Ik ben al lang volger en kom hier heel graag lezen! Fijn om je in het echt gezien te hebben zondag. Een van mijn favoriete kleedjes allertijden is de blake dress in cotton + steel! Oona staat er zo schattig mee, al staat ze eigenlijk met alles super schattig! Ook je selfish sewing berichten vind ik heel inspirerend. Proficiat en op nog vele jaren!

 12. Hip, hip, hoera voor je aankomende blogverjaardag!
  1) pakketje 2
  2) Je Blake Dress in dat stofje van Cotton & Steel vind ik nog altijd prachtig! Je maakte dat jurkje voor jouw meisje, maar jouw meisje is precies gemaakt voor dat jurkje!
  3) Volger ben ik al
  4) Ik zal ook een link plaatsen op mijn blog: woohoobydavina.blogspot.be

 13. Gefeliciteerd met de blogverjaardag! Ik lees al een tijdje mee. Behalve de prachtige outfits die je maakt, kan ik ook erg genieten van de glimpen van het Afrikaanse leven op de achtergrond. Na zelf korte tijd in Senegal te hebben gezeten, is er altijd wel een lichte heimwee. Mijn favoriete post is de Playdress, perfecte details en bewijs dat de soms hysterische afrikaanse kleurencombinaties toch perfect blijken te werken en prachtige foto's die de sfeer perfect lijken te vatten. Ik blijf graag meelezen en bewonderen. En waag ook graag een kansje voor pakketje 3.

 14. Ik volg ook al een tijdje (ik denk sinds die "roze" post over de Blake dress). Mijn favoriete post is de mintgroene Blake dress met gouden stipjes. Uit jouw blog haal ik echt inspiratie voor stofjes en patronen. Onze smaak komt overeen, en het helpt echt als iemand je dan voor is met een bepaald stofje of patroon. Geeft toch een beter beeld. Ik doe graag mee voor pakje nummer 3.

 15. Ik volg je ook al een tijdje, je maakt prachtige dinges! Ik vind oona zo mooi met alles wat kleurig is! Als ik toch een favoriet moet kiezen, dan kies ik de groene jurk, de "gedurfde" combinatie! Waarom? Omdat het groen haar het mooist staat vind ik! En tis een prachtig model!
  Ik doe ook graag mee voor de giveaway, voor pakketje 1;).
  Tassen maken, tis eens iets anders he :). Alleszins mooi gelukt!

 16. Mijn favoriete blogposts zijn degene waar je dochtertje helemaal opgaat in haar spel, zoals de post over de jaanu dress waar ze haar pop een bad geeft en de blokkentoren maakt en laat omvallen. Suuuper schattig dat gezichtje !
  En mijn favoriete pakketje is het eerste. Ik heb nog niet zo heel veel stofjes, dus die mooie lapjes zijn welkom πŸ™‚

  Gelukkige blogverjaardag!

 17. Ik doe graag mee! Ik heb je tapettenjurkje zelfs op mijn pinterest staan dus die vind ik top! Ik ga voor het tweede pakketje. Volgen doe ik al πŸ™‚

 18. Hartelijk gefeliciteerd met de blogverjaardag ! Ik vier graag mee en ga voor pakketje 1. Mijn favoriete blogpost is die van de Playdress in groen en roze/paars. Eerst en vooral omdat het een prachtige jurk is, wat voor jouw een gewaagde kleurencombinatie bleek vind ik een normale combi, de origamiplooitjes zijn prachtig en ten tweede om dat dit bericht mij vertelt dat je eigenlijk in Burkina Faso woont. Ik volg jou voornamelijk via Instagram en ik wist dat er iets met Afrika was, dat je er regelmatig vertoeft maar echt woont wist ik niet. Leuk om jou dan afgelopen zondag in het land te mogen ontmoeten. Ik deel jouw give-away ook op FB wel op mijn persoonlijk profiel.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

 19. Intussen heb ik wat verder gelezen op jouw blog en heb ik gezien dat je noodgedwongen terug bent moeten keren. Ik hoop dat jullie hier jullie draai vinden en zeer binnenkort kunnen verblijven alwaar je dat het liefste doet, hier of in Burkina.

 20. Hartelijk gefeliciteerd met je blogverjaardag en het indrukwekkende aantal volgers! Ik volg je al een tijd met veel plezier. Mijn favoriete blogpost is die van het tapettenjurkje. Zo'n schattig jurkje was dat en hij stond Oona ook zo mooi met die leuke print en sprekende kleuren. Mijn favoriete pakketje zou nummer 3 zijn.

 21. Proficiat met je 2de blogverjaardag! Ik wil alle 3 de pakjes wel :-). Favoriete blogpost: is die met het kleedje voor de Companie M wedstrijd. Je gebruikt altijd zo'n fijne kleuren! En natuurlijk heb ik jou bericht gedeeld via google en ineens ook maar via facebook..

 22. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik geniet altijd van je prachtige creaties Γ©n je prachtige dochter! Mijn favoriete blog is 'Het tapettenjurkje, een jurkje tussendoor ', vanwege de mooie jurk maar ook zeker vanwege de geweldige Afrikaanse achtergrond en Oona staat er ook nog eens stralend op.
  Ik doe graag mee voor pakketje 3.

 23. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!
  Ik ga de giveaway aan mij laten voorbijgaan (hoewel de stofjes heel mooi zijn, maar hier zijn er te veel stofjes en is er te weinig tijd, dus ik gun ze aan iemand anders), maar ik wil je toch even vertellen dat ik hier altijd graag kom lezen, of het nu over naaien of de dingen des levens gaat, en dat ik het echt tof vond om je afgelopen zondag in levende lijve te ontmoeten!

 24. Feest, hoera!
  Om die 2 jaar mee te vieren, waag ik graag mijn kans voor pakketje nr. 1. Daarbij een favoriete blogpost kiezen is moeilijk – ik vind het leuk om inspiratie voor mijn eigen meisjes op te doen bij jouw kleedjes voor Oona. En ik sta vol bewondering voor de selfish sewing spullen die je ook steeds tevoorschijn tovert! Dat is hier nog een werkpuntje: leuke kleedjes voor mezelf maken.

 25. Proficiat met je blogverjaardag!! Wat een mooie tas! Ik volg je blog al even en vind dat je steeds zo'n mooie creaties onder je naaimachine vandaan tovert :-). Je blogpost over 'groen' is mijn persoonlijke favoriet omdat dit toevallig ook de kleurencombo is van het kamertje van mijn Ona πŸ˜‰ Je mag me noteren voor pakketje 2.

 26. Proficiat met je blogverjaardag!! Wat een mooie tas! Ik volg je blog al even en vind dat je steeds zo'n mooie creaties onder je naaimachine vandaan tovert :-). Je blogpost over 'groen' is mijn persoonlijke favoriet omdat dit toevallig ook de kleurencombo is van het kamertje van mijn Ona πŸ˜‰ Je mag me noteren voor pakketje 2.

 27. Je hebt al heel veel mooie jurkjes gemaakt, maar mijn lievelingsjurkje is toch het tapettenjurkje.
  Hartelijk gefeliciteerd met je blogverjaardag.
  Ik had graag meegedaan voor het 3de pakketjes.

 28. gefeliciteerd, ik doe graag mee voor pakketje 2. Mijn favoriete post is die waarin je verteld over de uniformjurkjes, ik vind het super hoe je met strenge richtlijnen toch iets origineels probeert te maken. Alleen jammer dat je in dezelfde post ook vertelde dat je er weg moest (niet dat ik vind dat je het niet mocht zeggen maar ik vind het jammer dat je weg moest). x

 29. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Ik volg je al een tijdje en was eerlijk gezegd opgelucht toen ik hoorde dat jullie veilig en wel in BelgiΓ« waren aangekomen.
  Mijn favoriete blogpost is Tiny gaat naar het theater. Dat verhaaltje gaat over het feestje voor Tiny haar 8e verjaardag. Het lievelingsverhaal van mijn 8 jarige dochter Tine. Ze droomt van ook zo'n feest. Je kleedje is zo herkenbaar bij dit verhaal.
  Ik doe graag mee met pakketje nummer 1

 30. Ik volg je blog al bijna 2 jaar. Ik denk dat het één van de eerste was die ik ben beginnen volgen, toen nog niet bekend met de naaiende blogwereld. Je blog sprak me erg aan omdat je in Burkina Faso woont/woonde, het land waar mijn vader een deel van zijn hart verloren had (hij is 7 jaar geleden overleden). Wat een prachtige foto's telkens weer! Het ene kleedje al mooier dan her andere. En dat voor een zonenmama die meestal niet zoveel heeft met meisjesjurkjes. πŸ™‚ Bij het terugscrollen door je blog kreeg ik opnieuw een extra grote glimlach bij "Duivels in stijl". Ik hoop pakketje 2 te winnen…

 31. Hiep hiep hoeraaaa! proficiat met je blogverjaardag!
  Ik volg je blog al een tijdje. Ik ben grote fan van je naaisels en mooie dochter!
  Ik bekeek net nog wat artikelen van je, veel vertellementjes vind ik leuk en het kleedje vuurvliegjes vind ik het mooist <3
  Ik die graag mee voor pakketje 2 πŸ™‚

 32. Jammer dat je niet meer tassen maakt want deze is toch een knap exemplaar!
  Mijn favoriete blogpost van jou is volgende: http://frame.bloglovin.com/?post=4623457910&blog=11337969
  De post waarin je lekker iets voor jezelf naait en met een mooi resultaat! Helemaal weg van het model en de twee knoopjes bovenaan maken het af!
  Voor de give-away doe ik graag mee voor pakketje nr 3 πŸ™‚
  Ik zal een linkje plaatsen op mijn blog: mizolilie.blogspot.com

 33. Proficiat met al je volgers. Je blog is dan ook echt de moeite om te volgen, want je maakt zo'n mooie dingen. En wat een prachtige meid heb je! Een favoriet stukje uitkiezen is moeilijk, maar het kleedje met de vuurvliegjes was toch echt wel heel mooi ! Mij zou je zeker een plezier doen met pakketje 3.

 34. Proficiat met de verjaardag van je toffe blog , heel leduk om te lezen . met de give away doe ik graag mee , het groene kleedje vind ik echt heel mooi , mijn kleindochter zou er ook heel mooi in zijn en het pakketje dat is nummer drie
  Groetjes
  Doortje om

 35. Wat een toffe prijzen !! Ik waag mijn kans voor nummertje 2.
  En mijn favoriete blogpost? Die van het blauwe kleedje, omdat ik de roze versie van dat stofje heb liggen en al lang (tevergeefs) op zoek ben naar een bijpassend stofje, maar jouw versie heeft me doen inzien dat ik er ook op een andere manier een twist aan kan geven…

Leave a Reply

Your email address will not be published.