Close

Compagnie M. – “Louisa for women” pattern tour

De Louisa voor kinderen, het was (op de Mara na) het eerste Compagnie M. patroon dat ik kocht. Zoals velen was ik meteen weg van de kangoeroe-zak en de leuke uitsnijdingen in het achterpand. Toch duurde het tot oktober dit jaar voor ik voor het eerst aan de slag ging met het patroon. Het resultaat daarvan is hier te zien. En geloof me, de jurk heeft de binnenkant van de kast nog niet vaak gezien.
The Louisa for kids, it was (except for the Mara) the first Compagnie M. pattern I bought. Like many sewstress, I immediatly loved the Kangourou-pocket and the curved parts in the back. However, it took me untill October this year to try out the pattern. You can see the result of that over here. And believe me: the dress hasn’t seen the inside of Oona’s wardrobe yet.
Toen Marte in dezelfde periode een oproep om de vrouwen-versie van de jurk te testen, stelde ik me dan ook met veel plezier kandidaat. Groot was m’n verbazing toen ik enkele dagen later ook uitgenodigd werd voor de grote testdag van het patroon waar maar liefst 30 (!) naaisters aan deelnamen, zoals je hier kan lezen. Wat een eer!
When Marte called for testers for the Louisa for women, I was happy to apply. I was really surprised to be chosen a few days later to be a part of the great Louisa test-day, where 30 sewstress tried out the pattern. What an honor!
De Louisa voor vrouwen is net zoals zijn zusje een pracht van een patroon met drie varianten: een eenvoudige aansluitende basisjurk, een versie met asymmetrische zijzakken én de overbekende versie met de kangoeroe-zak. Er kan daarnaast gekozen worden voor driekwartmouwen of kapmouwtjes en wie z’n jurk nog wat extra punch wil geven kan ook nog een peter-pan kraagje toevoegen.
The Louisa for women is, as it’s little sister, an incredible pattern with three options: a simple fitted basic dress, a version with asymmetric side-pockets and a version with the famous kangourou-pocket. Besides that you can chose between 3/4 sleeves and cap-sleeves and those who want to add some punch to the dress can also add a Peter Pan collar.

Tijdens de testdag koos ik voor de variant met de zijzakjes maar Petiteboutdechou zou Petiteboutdechou niet zijn als ik er mijn eigen twist niet aan gaf. Ik koos ervoor de zakjes op gelijke hoogte te plaatsen maar in plaats van rechte zakjes liet ik ze schuin naar beneden lopen en werkte ik ze af met mint-paspel. Ik werkte de jurk af met een peter-pan-kraagje in hetzelfde mint-stofje, een primeur in mijn kleerkast. Even wennen was dat wel, maar het maakt de jurk wel af, vind ik.
On the test-day , I chose to make the option with side-pockets but Petiteboutdechou wouldn’t be Petiteboutdechou if I didn’t add my personal twist. I chose to place the side-pockets at the same height but instead of making them straight I decided to skew and add some mint-piping. I finished the dress with a Peter Pan collar in the same mint, a first in my wardrobe. It took me some time to adjust but I really think it finishes the dress.
 
Het prachtige stofje vond ik trouwens bij Bellelien én de bijpassende oorringen vond ik bij La Petite Rooze, een echte aanrader voor wie nog originele juwelen zoekt voor de feestdagen!
I bought the beautifull fabric at Bellelien and found the fitting jewels over at La Petite Rooze, a real recommendation for those who are still searching for original handmade jewels for Christmas and New Year.     

Een prachtpatroon is het! En op de testdag werd het bewezen: ze past echt iedereen. Mijn lange zoektocht naar de ideale jurk voor de feestdagen heeft eindelijk een winnaar opgeleverd. Deze versie ligt geknipt klaar in de stoffenkast. Dit verhaal wordt dus nog vervolgd …  Maar nu alvast eventjes oefenen met een glaasje bubbels!
A stunning pattern it is! And the testday proofed the pattern really fits everyone. My long search for the ideal dress for Christmas finally found a winner. This story will be continued … But first practice a little with a little glass of bubbles.  
Prettige feestdagen iedereen!
Merry Christmas and a happy newyear to all of you!

Het patroon kan je HIER kopen. Met de code LOUISA10 krijg je tot eind deze week zelfs 10% korting!
You can buy the pattern over HERE. With the code LOUISA10 you even get a 10 % discount untill the end of this week!
Stofjes: Morse dot blue – Bellelien
Patroon: Louisa for women – Compagnie M.

22 thoughts on “Compagnie M. – “Louisa for women” pattern tour

  1. Super, dat ziet er echt al wel heel mooi uit!! Ik ben blij dat er een tatroontour komt, ben altijd heel benieuwd om het eens 'aan' te zien bij 'mensen… Jouw exemplaar is heel geslaagd en staat je goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.