Close

Kerstlotta

 
 
Eind december is een drukke periode ten huize Petite Bout de Chou een drukke periode: naast kerst, oud en nieuw staan er immers ook nog eens twee verjaardagen op de agenda. Om voor elk van deze gelegenheden de perfecte outfit te voorzien, ging ik dus de laatste weken een intieme relatie aan met de naaimachine. Dat de tijd beperkt was sinds m’n nieuwe job (ik kreeg de kans een jaar lang als trajectbegeleider inburgering aan de slag te gaan en wilde deze mooie kans niet aan me voorbij laten gaan) speelde natuurlijk niet echt in m’n voordeel.
 
Voor de eerste jurk in de reeks, de kerstjurk van Oona, greep ik naar een gekend en geliefd recept: de lotta van Compagnie M. . Ik koos voor een kleurrijk stofje, omdat Oona dat wel aankan en een beetje kleur in de winter niet misstaat.
 
 
 
Om het geheel wat feestelijker te maken, combineerde ik het jurkje met gouden accessoires: een gouden riempje en diadeem, allebei met een strikje. Vooral dat laatste vond Oona fantastisch, typisch voor de leeftijd zeker ๐Ÿ˜‰
 
De foto’s van de kerstavond zijn niet echt kwaliteitsvol (lees: geen zin om daar heel de tijd mee bezig te zijn + kerstverlichting staat niet altijd gelijk met makkelijke fotografeer-condities). Toch wil ik graag enkele foto’s van onze heerlijke avond delen.
Voor mezelf maakte ik trouwens ook een jurk, een harlequin in een zalig gebreid stofje van mondepot. Maar daarover later meer …
 

 

 

 

 

 
Op naar het volgende feest …

 

18 thoughts on “Kerstlotta

  1. Heel mooi ! Veel succes met de job. En jouw Harlequin wil ik ook nog eens op de blog zien verschijnen. Ziet er mooi uit maar zou hem graag helemaal zien……of ben ik nu stout ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.