Close

hierperdepiep verjaardagsjurk

 
In mijn vorige blogpost kon je het al lezen: de kerstperiode is er eentje vol feestjes ten huize Petite Bout de Chou. De verjaardag van mijn kleine meid was het tweede feestje in de rij. Drie jaar werd ze gisteren. Drie jaar … *zucht* … waar is toch al die tijd naartoe gevlogen.
 
Het ontwerpje voor haar verjaardagsjurk en dan vooral het originele kraagje, zat al een lange tijd in m’n hoofd. En toen ik op deze blog een portefeuille in een prachtig cotton+steel stofje zag, vielen de puzzelstukjes in elkaar. En toen ik bij Petite Couture een bijpassend stofje vond dat dan ook nog eens op de jurkjes van de meisjes op het gele stofje leek, was het volledig koekenbak.
 
 
Nieuwjaarswensjes voorlezen, Oona kan er maar geen genoeg van krijgen. 

 
De basis van m’n jurkje was weeral eens het bovenstukje met de aangeknipte mouwtjes van de lotta van Compagnie M., dit keer met de rechte neklijn. De rok rimpelde ik, simelweg omdat Oona er het allerschattigst mee staat. De blikvanger van de jurk werd natuurlijk het kraagje dat ik er zelf bij tekende. Mijn bescheiden ik zou het uit zichzelf nooit doen, maar als jullie graag een tutorial van het kraagje zouden willen, dan hoor ik het graag onder deze post.
 
 
 
Het eerste verjaardagsfeestje van Oona in België was meteen een voltreffer. Oona genoot met volle teugen en ik zo mogelijk nog meer. Het inspireerde Oona zelfs tot een fotoshoot als volleerd model. Ik hoop dat overdaad niet schaadt want ik bombardeer jullie bij deze met een flinke dosis foto’s.
 
 

 

 
Hieperdepiep … Hoera! Oona is drie jaar!
 

 

 

 

 
Stofjes: Zephyr Breeze Citron + Petite Plus uit de Cotton+Steel collectie, Petite Couture
Patroon: eigen ontwerp gebaseerd op de Lotta van Compagnie M.

28 thoughts on “hierperdepiep verjaardagsjurk

  1. Poseren kan ze als de beste. Hieperdepiep voor Oona. Prachtige jurk ! Voor een tutorial ben ik altijd te vinden……je hebt dat prachtig gemaakt het kraagje.

  2. Hallo.
    Nu pas je blog tegengekomen..
    Ik.ben verliefd op het mooie kraagje van oona ‘ s verjaardagsjurkje. ( haar 3e verjaardag) . Kan je me de uitleg nog bezorgen?
    Alvast bedankt.
    Omie van anna-livia en oona-mila

Leave a Reply

Your email address will not be published.