Close

Eitjes rapen in stijl – **Jaanu by Twee Emmerkes Water en Straightgrain**

Jaanu en Oona, het was liefde op het eerste gezicht. Deze en deze Jaanu werden vorig jaar net na de lancering genaaid en werden door Oona zelf heel vaak uit de kast gehaald. Maar … kleine meisjes groeien snel dus moest de kast dringend aangevuld worden met een grotere maat. Voor mijn nieuwste Jaanu liet ik me inspireren door dit fantastisch kleedje van Annick. Haar combinatie van het stofje met de zalmkleurige paspel was zo’n perfecte match dat ik hem schaamteloos kopieerde.

Voor mijn derde Jaanu bedacht voegde ik  een kleine knipoog toe: ik tekende een klein Peter Pan kraagje met een knoopje ertussen. Simpel maar toch speels. Ideaal voor mijn kleine kleuter.
Het stofje was trouwens meteen liefde op het eerste gezicht. Een volle stoffenkast en een koopstop zorgden er echter voor dat ik het lange tijd toch niet kocht. Een kortingsactie bij Bellelien eind vorig jaar deed mij toch overstag gaan: het werd immers een zaak van ‘nu of nooit’.
Echt zomers is het stofje niet … maar dit jaar heb ik beslist niet in dat soort hokjes te denken. Is een stofje mooi, gebruik ik het en daarmee basta! Stoer toch, niet?

Voor Oona was dit Paasfeest een eerste kennismaking met de paashaas en de (in onze familie) traditionele eierenraap. Burkina Faso was voor de paashaas de voorbije jaren net iets te ver en ook wel veel te warm om z’n mooie en vooral lekkere chocolade-eieren te droppen. Oona genoot er volop van … en smulde haar buikje ondertussen goed rond.

Na het eitjes zoeken, werd er volop geknutseld. De creatieve microbe is bijzonder besmettelijk. Ik ben vrij zeker dat er heel wat bloggers zijn, die het onmiddellijk met mij eens zijn 🙂

Oona en ik zijn allebei heel blij met deze nieuwe Jaanu. Het blijft een echt toppatroon! Een favoriet kiezen uit de drie versies, lukt me met de beste wil van de wereld niet.
Deze Jaanu laat mijn kleine Jaanu weer volop stralen en daarvoor doen we het toch, of niet?


Stof: Hello Bear, Art Gallery – Bellelien
Patroon: Jaanu, Twee emmerkes water en Straightgrain

19 thoughts on “Eitjes rapen in stijl – **Jaanu by Twee Emmerkes Water en Straightgrain**

  1. Super mooi, als de t goed is is er niks op tegen om schaamteloos te kopiëren. Maar je geeft er wel je heel eigen twist aan. En ja, in beaam, creatieve microbe is bijzonder besmettelijk 🙂

  2. Weer een prachtige creatie! Ik vind de stof ook heel leuk in combi met de roze paspel en knoopje, heel tof!
    Zalig toch als je de kindjes ziet genieten bij het eitjes rapen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.