Close

De ‘blingbling-sweater”

Een volle stoffenkast, elke doorwinterde naaister kent het fenomeen. Je ziet een stofje, je hebt er een klik mee en een paar dagen later ligt het in jet stoffenkast … naast heel wat andere én vaak zonder dat er snel iets mee gebeurt.
Begin vorige maand besloot ik de koe bij de horens te vatten. Geen nieuwe stofjes meer in huis zolang er niet iets met de oude ‘voorraad’ gebeurde.

 

Twee van de vergeten stofjes, kocht ik vorig jaar in volle ‘glittergekte’. In tegenstelling tot de meeste mensen ging ik niet voor de stevigere glittersweater maar wel voor een dunne, doorschijnende tricot-variant. Voor wat ik er concreet mee ging doen, was er nog geen plan. Wat meteen verklaart waarom de stofjes zo lang onaangeroerd bleven zitten.

Ik besloot voor een patroon te gaan dat ik bij haar leerde kennen. Een ideale zomertrui voor de warmere dagen: lekker luchtig én met een origineel rugdeel. Zo heb ik het wel graag, een kledingsstuk dat in eerste instantie heel eenvoudig lijkt, maar dan een heerlijke knipoog naar je geeft.

Ik koos ervoor de mouwen tot 3 kwart lengte in te korten, want lange mouwen worden hier meestal tot die lengte opgestroopt. Ik werkte ze, net zoals de hals, met een biais-band in glitterstof af. Het zorgt voor een klein poffend effect, en laat dat nu net iets zijn waar ik wel een beetje van hou.

Echt weggeblazen heeft ze me niet, mijn Bethouia-sweater maar lekker comfortabel dat is ze wel. Een geslaagde poging de kast wat leger te maken dus … Mission accomplished!
Stof: Glittertricot, Madeline de Stoffenmadam
Patroon: Bethouia, by Ellepuls

16 thoughts on “De ‘blingbling-sweater”

  1. Zo mooi omschreven, en ik pleit ook schuldig aan van die "impulsaankopen". Eigenlijk moeten we dat doen he: maar pas een neuwe stof kopen als je 3 vorige hebt verwerkt ofzo 🙂 heel geslaagd die trui, staat je prachtig!

  2. Oh, ik vind hem ook leuk.
    Lange mouwen strop ik tot 3/4, maar 3/4 strop ik tot net over de elleboog.
    Aan een korte mouw strop ik gelukkig niet meer 🙂

  3. Hij is in ieder geval geweldig mooi! De stoffenwinkel gaan wel in problemen komen, iedereen wil die kast eerst leeg en als dat er zo voor staat als bij mij, gaat dat nog laaaaaang duren! Deze trui is alvast erg geslaagd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.