Close

A rabbit’s tale + give-away

Mama, mama, ik ben het konijntje! Het was één van de eerste zinnen die Oona, blinkend van trots, zei na haar eerste schooldag. Het ging gepaard met een instant liefde voor het beestje en stilletjes aan groeide bij mij het idee een echt ‘konijntjesjurkje’ te maken. Alleen … ik vond maar geen konijnenstofje.

“En dit pareltje dan?”, hoor ik u al zeggen. Inderdaad, een prachtig stofje maar … niet wat ik in gedachten gaan. Het geheel zat al vanaf het begin in m’n hoofd: een schattig zomers jurkje met een geel bovenstuk, een contrasterend peter-pan-kraagje en een bolle rimpelrok in een vintage konijnen-stofje. Ik zocht lang maar vond m’n ‘gedacht’ niet dus maakte ik uiteindelijk zelf een stofje met spoonflower.

Een fijne ontdekking was dat, die spoonflower. Ik nam bovenstaande tekening als basis en maakte een stof met drie stroken waarbij deze print een aantal keer herhaald werd. Voor m’n rimpelrok gebruikte ik twee stroken van telkens een yard breed. Het rokje hield ik, in de zomerse spirit, lekker kort want dat is toch oh zo schattig met kniekousen eronder.
 
De derde strook, die had ik over. En ik maak er graag iemand van jullie gelukkig mee. Wil je graag ook een konijnenkleedje of rokje maken? Laat dan zeker een leuk berichtje na onder deze blog en word volger van m’n blog. Meedoen kan tot en met 30 juni.
 

 

 
 
Wij trokken er deze namiddag met de fiets op uit en gingen de lokale speeltuin verkennen. Genieten was dat, zeker met het zonnetje dat van de partij was. Gelukkig, want met z’n felle kleurtjes vraagt de jurk wel om wat zonnestraaltjes.
 
 
 
 
 
 
De basis van het jurkje is zoals wel vaker het bovenstukje van de Lotta-jurk van Compagnie M., onze grote favoriet. Ik koos dit keer voor wat reserve en maakte een vijf jaar. Het is momenteel misschien nog wat groot, maar zo zijn wij de groeispurten van deze zomer alvast een stapje voor.
Om het stofje van het rokje zoveel mogelijk in de verf te zetten, koos ik voor een simpel bovenstuk. Een lijnenspel met roze paspel en een blauw peter-pan-kraagje.
 
 
 
Net op het nippertje is de jurk nog afgeraakt om in stijl het schooljaar af te sluiten. Het is een cliché als een huis, maar het eerste kleuter is echt voorbij gevolgen. Ik nam dit jaar afscheid van mijn klein peutertje maar kreeg een echte kleuter in ruil. Eentje die elke dag wat meer kan. Wonderlijk om te zien. Ongelofelijk dat over enkele maanden het tweede kleuter al op het programma staat. Maar niet zonder eerst te genieten van een welverdiende vakantie vol ontdekkingen en avonturen natuurlijk!
Tot snel!
 
Stof: zelf bedrukt stofje van Spoonflower
Patroon: eigen ontwerp gebaseerd op de Lotta-jurk van Compagnie M.

52 thoughts on “A rabbit’s tale + give-away

 1. Heel erg mooi! Een prachtig kleedje voor een prachtig meisje. <3 Die Spoonflower…dat ga ik ook eens proberen. Is het moeilijk? Graag doe ik mee om het stofje te winnen. Groetjes.
  verelotte.blogspot.be

 2. Geniet er van want het gaat zoooo snel. Mijn 4-jarige wordt ook precies met de dag "groter". Prachtig kleedje, mooi stoffencombinatie en stralende dame… Wat een plaatje!

 3. Mijn oudste dochtertje sluit binnenkort ook het eerste kleuterklasje af en zou superblij zijn met zo'n rokje. Ik kan het dan misschien maken voor de eerste schooldag in de tweede klas?

 4. Die kleuren bij haar velletje: grote liefde! En wat die give-away betreft: ik waag mijn kans! Ik zie mijn metekindje al glunderen als ik voor haar een rokje in die stof zou kunnen maken …

 5. Wauw, echt heel schoon! Mijn dochter sluit ook haar eerste kleuterklas af jongere week en zou ook zot zijn van die stof. Ik waag graag mijn kans.

 6. Heerlijk die felle kleurtjes bij die donkere huid!! Mijn meisje werd vorige week gedoopt met als centrale thema 'konijntjes' dus deze zou wel leuk zijn!!
  Wikkelgatjes(eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 7. Ik vind dit ZOOO'N mooi jurkje! Alles klopt, de kleurtjes, het fantastische design van het rokje (chapeau!!!), de kniekousjes, schoentjes en je prachtige dochter! Love it!!
  En ik ga meteen je blog volgen!

 8. Prachtige eigentijdse retro waar een mens vrolijk van wordt. Zo'n stof moet elke naaister met een dochter in de kast hebben, toch? En het toeval wil dat onze dochter in september ook naar de tweede kleuterklas gaat. Misschien kan hier wel een ideale 1-september jurk uit?

 9. Wauw! Prachtig gemaakt!! Het staat haar geweldig!
  En ja, ook onze dochter Lot gaat na de vakantie naar de kleuterschool. Ik zie haar al gaan in een mooi konijnenrokje! 🙂

 10. volger ben ik al lang, en ik weet ook waarom: omdat jij altijd zulke mooie pareltjes weet te naaien! zoals dit heerlijke jurkje! perfect gewoon! het stofje is keischoon!! ik doe dus graag mee!!

 11. Geel is echt de perfecte keuze geweest. Het staat haar echt prachtig. De konijntjes zouden hier eveneens en dikke hit zijn, dus mijn naam mag ook in de pot.

 12. Die kleuren!!!! Jouw meisje komt daar mee weg, ze is er beeldig mee! En de give-away … elke keer als we een nieuw diertje in huis (of in de tuin) nemen maak ik voor de dochter een (dieren)kleedje. Geen poesje wel een konijntje is gisteren bij ons komen wonen. Ik was al op een korte online zoektocht gegaan maar vond geen gepast konijnenstofje en toen zag ik jouw kleedje en stofje …. x

 13. Prachtig jurkje! En zo leuk, die drie kleuren in het bovenstuk! Mijn dochtertje zou er ook prachtig mee staan, dus ik doe graag mee, en ben vanaf nu duimende 😉

 14. Die felle kleurtjes staan haar prachtig! En zo'n schattige konijntjes, daar weet ik ook nog wel 2 meisjes blij mee te maken…

 15. Wat staan die kleurtjes haar zo goed ! Prachtige jurk is het geworden. Het stofje is zo lieflijk. Met jouw restje weten wij wel raad !

 16. ooh waw, dit vind ik nu eens je mooiste jurkje tot nu toe! Die kleurencombinatie, die stoffen zijn gewoon prachtig! En ze staan Oona zo mooi.
  Ik zou jou restje ook wel willen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.