Close

To love or not to love: the Xerea Dress


Selfish sewing, ik deed het hier al met de regelmaat van de klok. Met het resultaat was ik echter niet altijd onverdeeld gelukkig. Met deze testversie van de Xerea-dress die ik een aantal weken geleden naaide, was het niet anders. To love or not to love, ik ben er nog niet helemaal uit.

De jurk leerde ik kennen bij deze topmadam, en ik was meteen helemaal weg van de originele ruguitsnijding. Het kiezen van de maat bezorgde me wat twijfels maar omdat ik geen ervaring had met de patronen van Pauline Alice volgde ik braaf de maattabel. Naar mijn smaak mag de jurk wat meer getailleerd worden. Of misschien moet ik gewoon nog wat meer wennen aan de huidige losse modetrend.


Voor mijn testversie koos is voor de Dandelions uit de See You At Six-collectie. Het voldeed perfect aan mijn zoektocht naar een losvallend stofje.U hoort – of beter leest- het, mijn twijfels over deze jurk, ze zijn totaal nog niet van de baan. Misschien moet ik ze wat meer dragen om over m’n onzekerheid heen te geraken. Duimen maar voor mooier, en vooral warmer, weer!Stof: Dandelions Blue, See you at six
Patroon: Xerea Dress, Pauline Alice

10 thoughts on “To love or not to love: the Xerea Dress

  1. Ik ben ook nog niet helemaal mee met de losvallende trend, al vind ik het jou wel echt staan! Zeker als er bij een volgende versie ook iets meer lengte bij zou komen, zulke losse modelletjes horen tot op/net boven de knie vind ik. De ruguitsnijding is inderdaad echt mooi!

  2. Helemaal mee eens. Ik volgde de lengte op het patroon, maar voeg de volgende keer toch zeker een aantal centimeters toe. Goeie tips voor iedereen die nog met het patroon aan de slag wil gaan ๐Ÿ™‚

  3. Niet versmallen hoor! Ik vind het zo helemaal goed. En persoonlijk zou ik het ook niet verlengen, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk ๐Ÿ™‚

  4. Ik maakte de Xerea ook al eens en is nog niet vee uit de last gekomen, maar bij mij vooral omdat hij te smal bleef op de heupen omdat ik niet echt een idee had hoe ik met die zijpanelen de jurk kon verbreden op de heupen. Maar ik blijf nog altijd wel fan van de snit ๐Ÿ™‚ dus ooit doe ik misschien ook nog wel eens een nieuwe poging ๐Ÿ™‚ ik vond alleszins jouw exemplaar ook wel mooi hoor! Mooi stofje ervoor en ik hou zelf wel van wat losser!

  5. Nie twijfelen. Het staat je echt. Het is inderdaad even wennen aan iets lossere kledij. Ikzelf neem ook altijd gecentreerd maar misschien moet ik toch eens mee met de nieuwe trend. ๐Ÿ˜‰ Een riem kan je misschien soelaas brengen om wat te centreren? Alรฉ, ik twijfelde lang of ik het patroon zou kopen want ik hou, net zoals jullie, van die ruguitsnijding. Als het warmer is er dan toch even werk van maken. ๐Ÿ™‚

  6. ik vind het ook geslaagd hoor ๐Ÿ™‚
    ik snap je twijfels wel, zo'n losvallende modelletjes vind ik bij mezelf meestal maar zo-zo en bij een ander toppie ๐Ÿ™‚ 't moet in ons hoofd zitten volgens mij

  7. De rug is prachtig!! Ik zou 'm zeker blijven dragen hoor! En ja, een volgende versie misschien wat langer, denk dat dat bij dit model net iets mooier is ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.