Close

Frédérique Dress – Compagnie M.

To Compagnie M. : werkwoord, zonder verpinken in goud veranderen direct na uitgave.

Het zou zo in de Van Daele kunnen staan. Want wat Marthe ook maakt, het is zowiezo een schot in de roos. Met het laatste patroon was het niet anders. Wij vielen hier als een blok voor de schuine sluiting op het voorpand en het kraagje dat het kleedje een beetje ‘hemd-jurk’ laat uitstralen. Stoer en toch meisjes-achtig. Dat scoort hier hoog bij ons thuis de laatste tijd.Oona kreeg voor dit jurkje volledig carte blanche en koos tegen alle verwachtingen een fantastisch stijlvol stofje. Om het optimaal in de verf te zetten, koos ik voor eenvoud. De simpele A-lijn versie met vijf limoen-groene knoopjes.

Petiteboutdechou zou petiteboutdechou echter niet zijn zonder persoonlijke toets. Omdat ik geen winterjurkje meer wou maken maar resoluut koos voor zomermateriaal, koos ik voor een kort mouwtje. Daarvoor korte ik het korte mouwtje uit het patroon met ongeveer de helft in. Om het geheel een sportieve toets te geven voegde ik een groene paspel toe.
 

Rest ons nog één ding: mooier weer! Zonnetje, kom maar vlug naar hier 😉

Patroon: Frédérique, compagnie m.
Stof: Irome blue, Kokka – gekocht bij Piekewieke

12 thoughts on “Frédérique Dress – Compagnie M.

  1. prachtig!!! Ik word altijd zo blij van uw naaisels 😉 Of misschien is dat omdat je dochter zo zo prachtig presenteert. Heel mooi hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.