Close

Cosmo-dress blogtour part II: The beautiful

Dat een moeder en een dochter niet altijd op eenzelfde lijn zitten qua idee voor stofjes en de combinatie ervan, kon u lezen in het eerste deel van deze post. Hoog tijd om, na de uitgesproken versie van de dochter, de zachtere mama-versie aan jullie voor te stellen.

In the first part of this post, you could already read about the fact that a mother and her daughter not always share the same taste in fabrics and combination of them. High time to present you the softer version of the Cosmo-dress, a.k.a. the mama-version.

Het is geen geheim voor jullie dat colorblocking één van mijn grote liefdes is (zie onder andere hier, hier, hier en hier). Het mag dan ook geen verrassing zijn dat colorblocking ook aan de basis lag van mijn Cosmo. Ik combineerde een lichtkleurige effen mint-stof met een hele donkere en voegde er een koraal-kleurige paspel, knoop en rits aan toe. Niets meer en niets minder. En toch … liefde op het eerste gezicht!

It’s not a secret to you all that I really love colorblocking (see here, here, here and here). It must not be such a big surprise, that colorblocking is also the basis of my Cosmo. I combined a light mint-colored fabric with a darker one and added a Coral button, piping and zipper. Nothing less, nothing more. And still … love at first sight!

Voor meer details over de vele opties en mogelijkheden van dit prachtige patroon, verwijs ik jullie graag naar het eerste deel van deze post of naar de blog van sewpony. Bij deze versie koos ik voor zoveel mogelijk eenvoud: geen zakjes in de zijpanden en gewone driekwart mouwen. Het prachtige medaillon-kraagje sprong er zo nog meer door uit, net wat ik voor ogen had.

For more details about the different options of the Cosmo-dress, please check out part one of this post of go to the sewpony-blog. In this version, I chose as much simplicity as possible: no pockets in the sides and simple 3/4 sleeves. It made the medallion-collar pop out even more, just what I had in mind!

DSC_0966bis

De fotoshoot van deze versie combineerden we met een gezinsuitstapje. We trokken met z’n allen richting provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Een primeur voor ons, maar eentje die zeker voor herhaling vatbaar is. Het was immers een ideale combinatie van wat het perfecte dagje uit betekent voor elk van ons drietjes: veel speelgenot voor Oona, rust voor papa en genieten van beide voor mama. En top of the bill: niet ver bij ons uit de buurt. Wat wil een mens nog meer?

We combined the photoshoot for this dress with a little family get-away. We went to a park where Oona could play, papa could rest and mama could enjoy both.

Het leverde tal van mooie foto’s op. Een selectie maken was dan ook allesbehalve evident maar ik heb mijn best gedaan om het voor jullie draagbaar te houden 🙂

The result: lots of nice pictures. Not easy to make a choice but I did my best not to annoy you all with an overload 🙂

DSC_0054bis

DSC_0947

DSC_0008bis

Heel benieuwd welke Cosmo-versie jullie favoriet is. Ik hoor het graag onder deze post!

Very curious to know which Cosmo-version you all prefer. Don’t hesitate to tell me under this post!

Tot slot nog even de praktische details op een rijtje:

Het patroon is te koop in de shop van Sewpony en kost 8 dollar. Je kan ook kiezen voor een nederlandstalige versie! Tot het einde van de blogtour kan je het aankopen met 15% korting als je de code COSMOTOUR gebruikt.

– Suz organiseert een wedstrijd via Instagram. Tag jouw Cosmodress  met #COSMODRESSPATTERN, #SEWPONY EN @SEWPONY. Je kan een pakketje winnen met voldoende stof, rits en paspel om een Cosmodress te maken. Hou zeker de IG account van Sewpony in de gaten!

Inspired to start sewing your own Cosmo? Some pratical information before starting:

– The Cosmo pattern is on sale throughout the tour (from Tuesday 15 – Saturday 2 SeP 11am AEST time). 15% off price (8 dollar) with code: COSMOTOUR in the Sewpony shop.

– Tag you cosmodress on IG with #COSMODRESSPATTERN, #SEWPONY and@SEWPONY, and you make a chance to win designer fabric, a zipper and piping to make a Cosmo Dress, so certainly checkout Sewpony on IG.

updatedcosmotourgraphic

KaatjeNaaisels//Bel’Etoile//PetiteBoutdeChou//ByDagbjort//Havinsewmuchfun//WenSJe//
GiddyAnts//Flaflinko//Larth//PetrolandMint//DoolittleDesignsCo//Bellevi//Amore//
PimpYourPattern//Cas&Nina//Liivi&Liivi//Whileshewassleeping//StraighGrain//
Kneesocksandgoldilocks//Yaaritg//MendandMakeNew//Honderdachtentwintig(128)

12 thoughts on “Cosmo-dress blogtour part II: The beautiful

  1. Deze geeft een compleet andere stijl hè! Ik vind deze kleurencombo wel heel schoon! Maar die met fuchsia geeft een veel levendiger effect precies …

  2. A person Wesentlichen helfen, ernst Beiträge Ich würde sagen, machen. Dies ist der erste erste Mal, dass ich besucht Ihre Webseite und so weit? I erstaunt mit der Forschungs Sie machte erstellen machen diese besondere veröffentlichen amazing . Ausgezeichnete Job!

Leave a Reply

Your email address will not be published.