Close

Have you met Frances?

Deel uitmaken van naaiend blogland; het is voor mij een beetje zoals als kleuter voor het eerst naar een pretpark gaan. Elke keer je er op ‘bezoek gaat’ valt er weer wat sprankelend en nieuws te ontdekken: patronen, stoffenreeksen, nieuwe webshops, … noem maar op. Fantastisch vind ik dat en keer op keer is zo’n ‘bezoek’ een enorme boost voor mijn inspiratie.

Binnenkort waait er door blogland weer zo’n nieuwe verrijkende en verfrissende wind. Super spannend vind ik het dan ook dat ik, samen met heel wat andere bloggers, jullie vandaag met plezier kennis mag laten maken met “Fibre Mood” en hun eerste kindje Frances.

Fibre Mood is een gloednieuw concept rond naaien. Vanaf 22 augustus zal er met Fibre Mood een nieuw naaitijdschrift op de markt komen waar je tweemaandelijks via 12 gloednieuwe, hippe naai- en breipatronen (+ tal van diy projectjes) een schat aan inspiratie zal vinden voor je eigen kleerkast. Maar Fibre Mood is meer dan dat: het concept zal elke naaister via stofadvies, stijltips en duidelijke instructies op weg helpen om ook zonder uitgebreide ervaring succesvol een eigen garderobe in elkaar te ‘timmeren’. Tot slot is Fibre Mood in de vorm van de website www.fibremood.com ook een online netwerk om je ten volle in inspiratie te laten onderdompelen.

Klinkt goed niet?

Met Frances, een gratis patroon van een oversized dames top, krijgen we alvast een eerste voorproefje van al het moois dat nog gaat komen. De afgelopen week gingen heel wat dames met dit eenvoudige patroon aan de slag en het resultaat was verbluffend. Door een variatie in materialen blijkt Frances in al haar eenvoud super veelzijdig te zijn. Een topper voor de kleerkast dus. Ikzelf ging aan de slag met een superzacht mint-kleurig stofje uit de veritas dat vanbuiten als een hele fijne velours aanvoelt. Het stofje valt eerder aan de stijve kant, wat ideaal was want net daar was ik naar op zoek.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat Frances voor mij een stap uit mijn comfortzone was/is. Mijn lijf en ik, we zijn niet altijd even dikke vriendjes. Het is meteen ook de reden dat je hier op deze blog niet al te vaak selfish sewing projectjes ziet passeren. Niet dat ze er niet zijn … nee. Maar vaak ben ik na het naaiproces teleurgesteld over hoe het eindresultaat er bij mezelf uitziet en vliegen naaisels dan ook onverbiddelijk in de kast om er daarna nog zelden uit te komen.

Met Frances heb ik alvast voorgenomen om wat minder hard te zijn voor mezelf en dat lijf toch iets liever te gaan zien. Want het resultaat, daar ben ik eigenlijk wel best tevreden van. Frances en ik, wij zullen nog dikke vriendinnen worden, denk ik zo 🙂

Ik combineerde mijn Frances meteen met een ander gedurfd naaiprojectje dat ik dit weekend voor mezelf naaide: een rok in plissé-tule. Niet iets dat je normaal in mijn kleerkast vindt, maar toen ik bij de laatste collectie van Mondepot stofjes in mijn mandje aan het klikken was, belandde deze er heel impulsief ook bij. Het idee was op dat moment al helemaal klaar: een knielange rok gerimpeld op de prachtige zwart-koperen elastiek van See You At Six. De uitvoering deed even op zich wachten. Drempelvrees … u kent dat wel.

Geen ingewikkeld recept voor deze rok: ik nam twee keer de stofbreedte en rimpelde deze samen met een tricotvoering in dezelfde breedte op een elastiek. Ik had voldoende met één metertje van de plissé-tule. Ik had zelfs nog genoeg over voor een ander projectje. Twee keer raden wie hier gisteren al meteen spontaan voor solliciteerde 😀

Vanaf vandaag kan je de Frances gratis downloaden. Alvast benieuwd naar jullie versies!

 

Patroon blouse: Frances, Fibremood    –      Stof blouse: veritas
Patroon rok: rimpelrok op elastiek     –      Stof rok: mondepot

Leave a Reply

Your email address will not be published.